"Ny uafhængig portal til vandglade mennesker..."

 
shopping guide

Tips:

Her kan du blive inspireret af gode tips om swimmingpools og spa og se artikler om vandverden. For at løse specifikke vand- og pooludfordringer, opfordres du dog til at kontakte en pool-konsulent eller pool-leverandør evt. fra poolguide.dk´s SHOPPING GUIDE, idet individuelle forhold skal tages i betragtning. Du kan også besøge vores uafhængige Poolforum, hvor du kan se indlæg, spørgsmål og svar, samt meningsudvekslinger fra de besøgene om emner fra vandverdenen.

Årets forløb som swimmingpoolejer
Hvordan forløber et almindeligt år som swimmingpoolejer - måned for måned. Vi har fået en poolejer til at skrive glæder og arbejdsopgaver med og ved swimmingpoolen for år 2010. Dagbogen vil give lidt indblik i hverdagen som swimmingpoolejer. Kalenderdagbogen opdateres løbende.
Januar!
Den koldeste januar i 23 år blev det til. Konstant frostgrader og tykt snedække - også i swimmingpoolen - poolen er i "hi" nu. Såfremt man har et vinterdækken på swimmingpoolen, så skal dette løbende "fejes" for de store snebunker. Jeg har ikke et vinterdækken til swimmingpoolen, den smule ekstraarbejde der er ved at "fiske" nedfald (blade og kviste) op fra poolen, er tidsmæssigt ubetydeligt (1 time) i forhold til udgiften til en skræddersyet vinterdækken efter min opfattelse.
Arbejde: Intet (undtaget hvis man har vinteroverdækken - store snebunker skal fjernes fra overdækkenet.)
Februar
Igen en meget kold vintermåned - den koldeste februar i 16 år og godt med sne.
Arbejde: Som januar - intet.
Marts
Så er isen i poolen stort set smeltet. Swimmingpoolens vand er i lighed med tidligere år steget til et niveau, så det ikke er nødvendigt at påfylde ekstra vand, når poolen skal startes op. Proppen på skimmeren efterses og her er den naturligvis stadig på sin plads, så der er ikke løbet smeltevand ind i rørene. Vandet er brunt og ulækkert (ikke til at forstå at det bliver til det lækreste badevand om ikke så længe) og de blade og småkviste, der er faldet i poolen (Ej vinterdækken og 2 store birketræer lige ved poolen) skal fiskes op, når den sidste is er smeltet. Fordi der er brugt (Saniklar) Winter Clean, (læs evt. mere her:
Swimmingpoolens vinterhi, ) vil arbejdet med at gøre swimmingpoolen badeklar, når vejret byder sig til være en smal sag.
Arbejde: : Efterse fra evt. frostskader. Tjek at propper på skimmerafløb og dyser stadig sidder som de skal. Kraftig frost kan stadig komme og fryse rørene til og fra poolen, hvis der er vand i. Fisk nedfald (blade og småkviste) op fra poolen, hvis du ikke har vinterdækken.
Såfremt du har sandfilter, så kan du med fordel tilsætte filterrens i filteret og lade det stå i filteret i 1 døgn.
Så skal swimmingpoolen renses på sider og bund for evt. alger og blade, så poolen er klar til vinterhi.
April
Så har vi haft rigtig meget sol allerede nu (medio maj) og det lover godt for badesæsonen - jeg er så småt gået i gang med at starte swimmingpoolen op. Nogle vælger at starte op tidligere end april hvert år - jeg venter med at starte op til jeg er sikker på at der ikke kommer nattefrost. Her medio april vil en let nattefrost ikke gøre nogen skade…dog sætter jeg ikke vand på solvarmeanlægget førend ultimo april. Nedfald (blade og kviste) er fjernet nu og vandets niveau er hvor det skal være. Vandets PH-værdi er OK (7,0) så pumpen startes op. Sandfilterets sand er stadig ok og skal ikke skiftes førend næste år (ca. hvert 5-6 år og koster omkring kr. 250,-). Jeg chokklorerer kraftigt (ca. 1,5 kilo klor til 35.000,- liter vand) og backrenser filteret.
Arbejde: Det sidste nedfald fjernes. Test vandets PH-værdi.Start sandfilteret op. Chokklorer og rens sandfilteret ofte.
Maj
Her sidst i maj har vejret ikke vist sig fra den bedste side. Swimmingpoolen har ellers været badeklar allerede 1 uge efter opstarten - dog er vandets temperatur, efter jeg har tilkoblet solvarmen først nu på 23C. Normalt vil poolen have været i brug siden starten af maj - også i forhold til vandet temperatur. Men ikke iår - først nu her i slutningen af maj er vandet i swimmingpoolen temperaturklar og vi har benyttet poolen meget - specielt om aftenen. De lyse aftener gør det hele meget sjovere. Men mon ikke en kold maj giver en varm juni?
Arbejde: Arbejdsindsatsen er nu meget begrænset - Kontrollér og justér løbende PH + klorværdier - det giver den reneste og bedste oplevelse i hele badesæsonen. Støvsug poolen ved behov.
Juni
Så har vi haft masser af sol, men ikke specielt høje vejrtemperaturer her i juni (slutningen af juni) Det har været godt med solvarme på swimmingpoolen, fordi vandet har været badeværdigt hele tiden, også når vejret har været lidt køligt. Men det er blevet rigtig varmt nu og poolen er blevet brugt rigtig meget - også specielt af børnene - og stemningen i haven er i top - bl.a. pga. de lyse aftener med poollyset tændt til at skabe hyggelig og sydlands stemning. Hvis poolens værdier er svære at styre, (ph + klor) og poolvandet ikke er helt klart, så lav en kraftig chokklorering (1,5 kilo til 35.000 liter vand) så vil du se en perfekt pool efter et par dage - husk at backrense løbende. Teenagefødselsdagen i midten af juni blev perfekt - holdt i haven med poolen som midtpunkt og med masser af sjov og ballade. Teenagere kan være svære at stille tilfredse, men hvilken teenager kan ikke have det sjovt i en swimmingpool? Kæmpe succes!
Arbejde: se ovenfor for maj - chokklorer kraftigt, såfremt poolvandet ikke er fuldstændigt klart. Chokklorering klarer stort set alle udfordringer i vandet.
Juli
Indtil nu (slutningen af juli) har vejret og temperaturen vist sig fra den allerbedste side. Det har været højsommer med mange dage over 30 grader og husejer i Danmark ville være ulideligt uden en swimmingpool i haven. Ganske enkelt. Vandet har været glasklart og meget indbydende - Ingen dag og aften uden en tur i poolen - ja sågar om natten, hvor der tillige har været tropenætter (temp over 20C) så har en svalende tur i poolen været genialt for at kunne sove. Der har været stor aktivitet med badende børn hele måneden og aftenhygge på terrassen med rødvin og venner.
Arbejde: Samme som juni - stort set ingen arbejde, ukrudt i græsset skaber større arbejdsbyrde. Indkøb (på nettet) af klor og saltsyre (regulering af ph-værdi) bragt direkte til døren giver jo ikke meget arbejde. Der kan oftest indhentes gode tilbud på granuleret klor, som også er supergodt til chokklorering.

August
Her sidst i august kan jeg konstatere, at vejret absolut ikke vist sig fra den bedste side. Der har været masser at regnvåde dage og masser af skybrud. Men ikke desto mindre, har swimmingpoolen været badeklar - også under de heftige regnskyld - dog er vandets temperatur, faldet noget ca. 23-25C afhængig af solmængden de enkelte dage. Normalt vil en august måned være super god, men ikke iår. Vi har alligevel benyttet pool godt - og igen specielt børnene har været meget i vandet. De lyse aftener på terrassen er stadigvæk gode. Poolvandet har været krystalklart hele tiden og swimmingpoolen har med placeringen været et stort aktiv. Ikke mindst til vores 3 forskellige fester i august måned. Mange af gæsterne har været i vandet.
Arbejde: Arbejdsindsatsen har igen været begrænset - Der er styr på klor og PH niveauerne - Poolen er støvsuget 3 gange i august (á 10 min.).
September
Måneden er traditionelt præget af meget varierende vejr, men iår var vejret meget ens. Kedeligt, blæsende og masser af regn… Det blev derfor kun til enkelte gode dage ved og i poolen - og vandet holdt sig nogenlunde på den rigtige side af 20 grader. Der har været nogle fantastiske aftner med lys i poolen og rødvin ved "poolside".!! Arbejde: Lidt nedfald fra omkringliggende træer skulle fiskes op med nettet og skimmeren skulle renses lidt oftere for nedfald. Stort set ingen regulering af PH og klorindholdet. Flere smådyr er aktive på denne årstid, bl.a. mindre frøer og edderkopper. De er også blevet samlet op fra vandet. Samlet tidsforbrug 2 timer på hele måneden.
Oktober
Så blev det rigtigt efterår, hvilket også kunne ses på temperaturen. Vandet har været under 20 grader og medio oktober blev beslutningen om at lukke poolen ned for vinteren truffet. (læs evt. mere her: Swimmingpoolens vinterhi, ). Solvarmeanlæget blev ligesom sandfilteret tømt for vand, så det kan klare den danske frost. Der er tappet 1/3-del af vandet af poolen (under skimmer og indgangsniveau) og vandet er gjort vinterklart med "Wintherclean" og chokklorering. Jeg bruger ikke vintercover på poolen. Nogle vælger at undlade at "lukke" poolen ned for vinteren, men har bare pumpen kørende i flere perioder på døgnet. Det giver andre muligheder for bl.a. vinterbadning mv. men også for en meget nemmere opstart til foråret. Men husk at frosten kan skade rør, hvis der ikke er kraftig cirkulation løbende. Arbejde: Større tidsforbrug end tidligere måneder (faktisk det største på hele året!) samlet ca. 6 timer over 1 weekend. Nu kan poolen klare sig alene indtil sæsonstart til marts.
November
I år blev det meget tidligt vinter - sne allerede i midten af november er ret sjældent set - også hos poolfolket. Swimmingpoolen er lukket for længe siden, så nydelsen ved at have pool er til at overse og det samme er vedligeholdelsesarbejdet med poolen. Vandet er her slut i november +3 grader, så der kommer snart is på. Arbejde: Ingen tidsforbrug
December
Sne, sne og atter sne. Masser af frostgrader - helt ned til -15 C i perioder, så poolvandet er frosset til is for længe siden. Swimmingpoolen er gået i hi…! Arbejde: Intet.

Se artikler med nyttige tips:

 

Ældres sociale behov styrkes med fælles pool

Forårsopstart af swimmingpool - nedtur?

Se mænds fordele ved svømning

Hvad koster det at have swimmingpool?

Hvornår skal børn lære at svømme?

Swimmingpoolen efter ferien

Overvejelser ved etablering af swimmingpool

Placering af swimmingpool

Tips om poolsikkerhed

Sparetips om vand og varme i pools

Vedligeholdelse af swimmingpool

Overvejelser ved Spapools/hot tubs

Renoveringspulje - solvarme?

Hvordan skal poolen overvintre?

Når vinteren er ved at være slut

Forebyg overvægt hos børn og unge

 

Annonce:

 

Vær med i vores Debatforum. Klik på forumbilledet nedenfor.

Nyd den lange sæson!

Skyggerne bliver lange!

 

Besøg vores nye partner som skriver om Apps til android og apps til iphone
 

Poolguide.dk
© 2009. Poolguide.dk