"Ny uafhængig portal til vandglade mennesker..."

 
shopping guide

Op til 30% annoncerabat!

Klik her!

 

<=Tilbage til "Tips"

Vandbesparelser

De seneste årtiers debat om knappe ressourcer, har medført fokus på bl.a. vandbesparelser og via højere vandpris og større miljøbevisthed, har vi reduceret vandforbruget i Danmark. Jvf. Danmarks Statistik er vores vandforbrug faldet fra 151 m3 i år 1996 til 131 m3 i 2005 pr. indbygger. Der er også vandbesparelsesmuligheder, når man er ejer af en swimmingpool. Her listes de væsentligste op:

  • Brug af afdækning for at forhindre vandfordampning med op til 90%! Afdækningen er ofte en "termodug", som ud over at reducere vandfordampningen fra poolen, også reducerer kemiforbruget og hæmmer algevæksten (mindre lys) og således også reducerer vedligeholdelsen af poolen. Afdækningen kan også fås som sikkerhedsdug.
  • Installèr en regnvandstank, som kan opsamle regnvand til brug for løbende at supplere poolens vand, ved fordampning og når det er nødvendigt.
  • Hold din swimmingpool`s vand afbalanceret med den rette ph-værdi og klor-værdi, så poolen´s vand holdes sundt og rent. På den måde vil det være yderst sjældent, at skulle aftappe vand fra poolen for at få de rette værdier i vandet
  • Undersøg muligheden for at erstatte dit sandfilter med et patronfilter. Et sandfilter skal typisk returskylles for at blive renset i ny og næ, hvilket et patronfilter ikke skal og derfor kan der spares flere tusind liter på den måde. Men søg rådgiver forinden beslutningen træffes, idet flere forhold skal vurderes.

Disse tips vil spare dig for mange tusind liter vand på en sæson! Så du sparer på de knappe vandressourcer og samtidig på dine penge.

Mindre varmetab? - Hold på varmen

Ligesom der kan spares på vandet, så kan der også spares på varmen. Du kan reducere varmetabet fra vandet i swimmingpoolen og det er i høj grad relevant i Danmark. Vores varme sommerperioder kan som bekendt svinge meget både i varighed og hyppighed. Desuden er varmetabet om natten ganske væsentligt, så hvis du vil holde din pool varm, indbydende og samtidig forlænge badesæsonen væsentligt, så bør du overveje hvilken løsninger, der passer til dig og din pool. Der findes flere varmebesparende løsninger og her oplistes de vigtigste:

  • Et termo"tæppe" som dækker swimmingpoolens vandoverflade, reducerer varmetabet specielt om natten ganske meget. Det er ikke et "sikkerhedstæppe" som hindrer alvorlige ulykker efter utilsigtet fald i poolen, men alene et dækken som reducerer varmetabet. Det er specielt godt til brug om natten, fordi det er der varmetabet er størst - specielt hvis du har et opvarmning af vandet. Tæppet skal fjernes helt forinden der bades.
  • Et "bobbel-tæppe" som er lavet af gennemsigtigt plastmateriale, har primært samme formål som et termotæppe, men har derudover den fordel, at solen kan fortsætte med at opvarme vandet, hvis det bruges om dagen. Det er samtidig den billigste løsning der kan anvendes til formålet. Et "bobbel-tæppe" flyder frit på vandoverfladen og behøver ikke nogen bindinger til at holde dem på plads. Tæppet skal fjernes helt forinden der bades.

Forinden du træffer en endelig beslutning på hvordan varmetabet skal reduceres i din swimmingpool, bør du kontakte en pool-konsulent, for at få det rigtige råd, som harmonerer med netop din swimmingpool. Kig eventuelt i poolguide.dk´s SHOPPING GUIDE efter en. 

Poolguide.dk
© 2009. Poolguide.dk